Illegális bevándorlás - Vádat emeltek egy török kamionos ellen embercsempészés miatt

Kék hírek, 2021.06.18

Vádat emeltek egy török sofőr ellen, aki többször is határsértőket csempészett Nyugat-Európába a kamionjában, de az utolsó alkalommal lerobbant járművével - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a sofőr tavaly - ismeretlenül maradt - megbízójával abban állapodott meg, hogy kamionnal illegális határátlépőket szállít Nyugat-Európába. Tavaly december 1-jén este 9-kor vett fel Csanádpalota külterületén kamionja rakterébe 31 szír és 14 iraki állampolgárt, akit embercsempészek juttattak át a zöldhatáron.

A férfi járművével az autópályán Budapest felé tartott, amikor lerobbant. A kamiont bevontatták egy szegedi szerelőműhelybe, ahol a munkások észrevették a határsértőket és értesítették a rendőrséget.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a vádlott tavaly július 23-án 21, augusztus 23-án pedig 23 illegális határátlépőt vitt Ausztriába, illetve Szlovákiába.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!