Internetes hirdetésekkel csalt ki pénzt vásárlóitól egy férfi és élettársa

Kék hírek, 2022.12.08

Hetvenegy alkalommal csapott be egy 24 éves férfi és 22 éves élettársa úgy vásárlókat, hogy interneten eladásra hirdetett termékek postaköltségét vagy vételárát átutaltatta maguknak, a kért árut azonban soha sem kapta meg a vevő - közölte honlapján a rendőrség. Az okozott kár meghaladja az egymillió forintot.

Csalás gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága a páros ellen, amelynek tagjai álnéven hirdettek többek között szórakoztató elektronikai eszközöket, játékkonzolt, hajvasalót, ruhákat, gyermekmedencét, informatikai eszközöket.

A gyanúsítottakat a budapesti és az ajkai rendőrök 2022. november 29-én vidéki lakhelyükön találták meg, ahol a bűncselekményekhez kapcsolódó mobiltelefont, tabletet, számítógépet és pénzt foglaltak le.

Azt írták, hogy a páros férfi tagja a bűncselekmények elkövetését elismerte, azokkal kapcsolatban sajnálatát fejezte ki, őt a rendőrök őrizetbe vették.

A nő azzal védekezett, hogy ugyan tudott párja tevékenységéről, ám azokban ő nem vett részt, csak újabb bankszámlákat nyitott - közölte a police.hu.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!