Ismerősére gyújtotta a házat, vádat emeltek ellene

Kék hírek, 2019.09.17

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki múlt év májusában féltékenységből rágyújtotta az egykori szatymazi bakterházat ismerősére - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban levő férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint rongálással vádolják.

A sértett évek óta - jogcím nélkül - a szatymazi vasútállomás mellett lévő egykori bakterház épületében lakott. A sértett, a vádlott és élettársa rendszeresen italoztak, többször a bakterházban. A vádlott rossz szemmel nézte, hogy élettársa bejárt a sértetthez, együtt szórakoztak, italoztak.

A vádirat szerint a férfi 2018. május 5-én délután nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után keresni kezdte élettársát, akit a bakterház belső helyiségben talált meg. A nő és a sértett egész nap italozott, egymás mellett feküdtek. A vádlott ezt látva a konyhában talált hirdetőújságokat meggyújtotta és a sértett ruháira, bútoraira dobta. A ruhák azonnal lángra kaptak. A vádlott felsegítette és kivitte az udvarra élettársát, a sértettnek pedig azt mondta: "Dögölj meg, égjél meg!".

A sértettnek még volt annyi ereje, hogy kimenjen az épületből, mielőtt az teljesen lángba borul. Kizárólag azért maradt életben, mert időben felébredt, és ki tudott menekülni az ingatlanból - olvasható a vádiratban.

A tűzoltók eloltották a lángokat, az épületben több mint egymillió forintos kár keletkezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!