Ismét fokozott rendőri védelem alá helyezték a belga igazságügyi minisztert

Kék hírek, 2022.12.08

Vincent Van Quickenborne belga igazságügyi miniszter nyugat-flandriai magánlakását ismét fokozott rendőri felügyelet alá helyezték fenyegetések miatt - írta a The Brussels Times című hírportál csütörtökön.

Van Quickenborne legutoljára szeptember végén kapott rendőrségi védelmet, miután az őt érő fenyegetéseket követően az illetékes hatóságok azt az információt kapták, hogy a minisztert el akarják rabolni. A szeptemberi nyomozás során a rendőrség négy gyanúsítottat vett őrizetbe, ők azóta előzetes letartóztatásban vannak. A letartóztatott személyeket a rendőség kábítószer-kereskedőként azonosította, és a tervezett emberrablásnak ahhoz lehetett köze, hogy Van Quickenborne kulcsszerepet játszik a kábítószerkereskedelem elleni küzdelemben.

A szövetségi ügyészség szóvivője szerda este azt mondta a belga közszolgálati médiának, hogy új információk kerültek birtokukba, és hangsúlyozta, hogy nem vállalhatnak semmilyen kockázatot a miniszter és családja biztonságával kapcsolatban. "További, fokozott biztonsági intézkedésekről állapodtunk meg" - jelentette ki.

A The Brussels Times azt írja, hogy vélhetően magas fokú fenyegetettségről van szó, de a szövetségi ügyészség ezt az információt nem erősíttette meg. Van Quickenborne a belga közmédiának adott szerda esti interjújában nem kívánta kommentálni az ügyet, mondván erről egyértelműen megegyeztek a biztonsági szolgálatokkal.

Az igaszágügyi miniszter szeptember végén úgy nyilatkozott, hogy Belgiumban a "narkoterrorizmus" új szakaszába lépett. "A droggal kereskedő bűnözők megpróbálják destabilizálni társadalmunkat, félelmet kelteni a rendőrségben és az igazságszolgáltatásban"-mondta.

Az európai drogkereskedelem egyik kapuja az antwerpeni kikötő, ahol tavaly annyi kokaint foglaltak le a hatóságok, ami megfelel Európa éves felhasználásának. Az Europol szeptemberi jelentésben felhívta a figyelmet, hogy Belgiumban az utóbbi években növekedett a kábítószerhez köthető erőszakos cselekmények száma.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!