Jogerősen 17 év fegyházat kapott a családtagjaira támadó biatorbágyi férfi

Kék hírek, 2022.05.06

Jogerősen 17 év fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön azt a biatorbágyi fiatalembert, aki leszúrta a húgát és rátámadt az édesanyjára is - közölte a táblabíróság a honlapján.

Rendőrség-felirat A Budapest Környéki Törvényszék tavaly októberben kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletével a vádlottat több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt 17 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy leghamarabb a büntetés kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott a 18 éves húgával és a 44 éves édesanyjával élt, szerény körülmények között. Az iskolában viselkedési problémákkal küszködött, megviselte szülei válása, elvonási tünetek és a családtagokkal szembeni bizalmatlanság miatt kisebb nézeteltérésre is erőszakosan reagált.

A férfi 2019. június 17-én az anyja távozása után szóváltásba keveredett a testvérével annak szobájában, bántalmazta, majd fojtogatni kezdte. A lány elvesztette az eszméletét, majd amikor kezdett magához térni, a vádlott egy konyhakéssel átszúrta a nyakát.

Az áldozat perceken belül meghalt, életét semmilyen orvosi beavatkozás nem menthette volna meg.

A vádlott a fürdőszobába vonszolta a holttestet, a húga telefonján üzeneteket küldött anyjuknak, majd mikor a nő felhívta lánya telefonszámát, a férfi felvette és azt hazudta, hogy testvére alszik.

Amikor az anya hazaért és rátalált a lánya holttestére, a fia rátámadt, fojtogatta, őt is meg akarta ölni. A támadást az anya egy ismerősének megérkezése szakította félbe. Az anya nem került ugyan életveszélybe, de fennállt ennek reális veszélye.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen a védő fellebbezett, az ügyész azt tudomásul vette.

Csütörtökön a táblabíróság a törvényszék elsőfokú ítéletét lényegében helybenhagyta.

"A vádlott terhére irányuló fellebbezés hiányában a büntetés súlyosítása nem jöhetett szóba, de az eset összes körülményeire tekintettel a kiszabott 17 éves fegyházbüntetés enyhítése is indokolatlan volt, a testvére sérelmére befejezett, az édesanyja sérelmére kísérleti szakban rekedt, élet elleni cselekményt elkövető vádlott esetében" - írta a bíróság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!