Jogerősen hat és fél év fegyházra ítélték a mátészalkai taxis kirablóját

Kék hírek, 2018.09.25

Jogerősen hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly decemberben kirabolt egy taxist Mátészalkán - közölte a törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Sörös László közleményében azt írta, a másodfokú bíróság ezzel súlyosbította a járásbíróság által korábban kiszabott öt év öt hónap fegyházbüntetést.

A tényállás szerint a férfi 2017. december 17-én Mátészalkán szórakozott, majd ittas állapotban hazavitette magát és rokonait egy taxissal. Másnap elhatározta, hogy kirabolja a taxist, ezért ismét felhívta és - egy fuvar ígéretével - egy lakatlan területre csalta.

Ott az arcát sállal eltakaró és kapucnit viselő vádlott késsel megtámadta a taxist, akinek azonban sikerült elhajolnia a szúrások elől. A támadó ezután elvette a taxisofőr pénztárcáját, amelyben 83 ezer forint és külföldi címletű pénz volt, majd elmenekült. A lakásán a pénztárcát és a kést a cserépkályhába dobta.

A törvényszék súlyosbító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott előre kitervelten, éjszaka követte el a bűncselekményt. Az ítélet jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!