Jogerősen nyolc évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Kék hírek, 2018.10.16

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy szerb férfit, aki másfél kilogramm heroint és a drog hígításához használt adalékanyagot próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni tavaly ősszel.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 21 éves vádlottat, és a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlott Belgrádban a játékszenvedélye miatt 3 ezer eurós tartozást halmozott fel, amit nem tudott megfizetni hitelezőinek. Ezért - mivel legális jövedelemmel nem rendelkezett - az adósság rendezése érdekében elvállata, hogy megbízója által gyógyszeralapanyagnak mondott csomagokat csempész Szerbiából Ausztriába 500 euró ellenében.

A férfi 2017. október 27-én este vett át Belgrádban ismeretlen megbízójától egy személykocsit, benne az elrejtett kábítószerrel. Másnap hajnalban egy barátja társaságában indult el, akit vásárolni hívott el Bécsbe. A röszkei átkelőnél jelentkezett belépésre, a járművet azonban a rendőrök kábítószer-kereső kutyával is ellenőrizték, és a két első ülés közötti könyöklőben, valamint a jobb első utas előtti légzsák helyén kialakított rejtekhelyeken kilenc csomagot találtak. Hat csomag összesen 1477 gramm heroint, három pedig a drog hígításához használt paracetamolt és koffeint tartalmazott. A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány összes hatóanyag-tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határának 4,69-szeresét.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék szabadságvesztésre vonatkozó részét, emellett azonban 500 eurós vagyonelkobzást is elrendelt a vádlottal szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!