Június 16-án kezdődik az 59-es villamosvonal Nagyenyed utcai szakaszának felújítása

Kék hírek, 2021.06.09

Június 16-án kezdődik az 59-es villamosvonal Nagyenyed utcai szakaszának felújítása, amely várhatóan augusztus első hetéig befejeződik - közölte a BKV szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályaszakaszt érő jelentős terhelés és a folyamatos közúti forgalom okozta állagromlás tette szükségessé a rekonstrukciót.

A korábbi vágány helyére - a 4-es és 6-os villamosvonalon is használt és jól bevált - korszerű, előregyártott, sínkörülöntéses vasbeton lemezes felépítmény épül, amely időtállóbb és csökkenti a szezonális javítások, beavatkozások időigényét is.

Mint írták, a felújításnak köszönhetően a Nagyenyed utcában, az Alkotás utca és Böszörményi út közötti szakaszon összesen kétszer 302 méter hosszú vágányszakasz, valamint a pályához közvetlenül csatlakozó aszfaltburkolat újul meg.

A munkálatok része az Alkotás úti és a Böszörményi úti ív villamospályáinak átépítése is, ez szintén a villamosközlekedés fejlesztését és az utasoknak nyújtott kiszámítható szolgáltatást szavatolja - olvasható.

A BKV közölte, a munkavégzés ideje alatt a Nagyenyed utca érintett szakaszát a Böszörményi út irányába a forgalom elől lezárják, míg a Déli pályaudvar megközelítése közúton továbbra is biztosított marad.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!