Kábítószer-kereskedő csoport tagjai ellen emeltek vádat Somogyban

Kék hírek, 2020.12.22

Vádat emelt az ügyészség egy kábítószer-kereskedő csoport hat tagja ellen, a vádhatóság szerint a társaság kereskedői-fogyasztói láncolatot kiépítve számos embert látott el droggal Kaposváron és környékén - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Azt írták, hogy az ügy elsőrendű vádlottja egy 27 éves férfi, aki 2017-től kezdett nagyobb mennyiségű marihuánát beszerezni, amelyből saját igényei kielégítése mellett ellátta ismerőseit is. Idővel viszonteladói hálózat épült ki alatta a saját fogyasztásukon kívül továbbértékesítésre is vásárlókból. A férfi így mintegy 2,5 kilogramm marihuánát értékesített és 6 millió forint bevételre tett szert.

A viszonteladók közül ketten több mint 2 kilogramm kábítószert vettek, melyet fogyasztóik között terítettek, míg a többiek a kereskedők közötti kapcsolattartásban, illetve a kábítószer és a pénz szállításában működtek közre.

A nyomozók idén februárban csaptak le a csoport tagjaira, s az ezzel összefüggő házkutatások során nagyobb mennyiségű kábítószert, valamint a drogkereskedéshez kapcsolódó eszközöket foglaltak le.

Az ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a csoport tagjai ellen és azt indítványozta a bíróságnak, hogy az elkövetésben nagyobb szerepet vállaló vádlottakra öt, illetve hat év fegyházbüntetést, a többiekre három év, illetve az alatti börtönbüntetést szabjon ki abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerik bűnösségüket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!