Kábítószer-kereskedő házaspár ellen emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség

Kék hírek, 2021.07.21

Üzelmeikbe gyermekeiket is bevonó kábítószer-kereskedő házaspár ellen emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség.

A főügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy 41 éves férfi, valamint 45 éves házastársa ellen. Az ügyben kisebb mennyiségű kábítószer kereskedelme, birtoklása, illetve kábítószer-fogyasztás miatt nyolc további emberrel szemben is vádemelés történt.

A vádirat szerint a házaspár négy kiskorú gyermekével 2018 szeptembertől a következő év júliusában történt elfogásukig rendszeres haszonszerzésre törekedve, továbbértékesítés céljából jelentős mennyiségű marihuánát, speedet és exstasyt árult Várpalotán.

A kábítószer értékesítését kezdetben a férj végezte, majd 2018 őszétől már a feleség is közreműködött ebben. A férfi havonta egy-két alkalommal nagyobb tételben beszerezte a kábítószert, amelyet Várpalota területén, jellemzően bokros területeken, zacskókban tárolva elrejtett. A kábítószer napi szintű árusítását a felesége közreműködésével folytatta.

A férfi egyébként az anyagi haszon növeléséért az eladásra szánt speedport koffeinnel és más szerrel, míg a marihuánát útifűvel, illetve orvosi zsályával keverte. Felesége a kábítószer értékesítésén túl annak kimérésében, porciózásában is közreműködött.

A kábítószer megvásárlásakor a vevők vették fel a kapcsolatot a vádlottakkal, majd a megbeszélt helyen és időpontban találkoztak. Voltak olyan esetek, amikor a nő a kábítószert a 15 éves gyermekével küldte le az utcán várakozó vevőjének, máskor a 11 éves gyermeke jelenlétében bonyolította az adásvételt, illetve a kábítószert tartalmazó táskát a tettenérés elkerülése érdekében a 11 éves gyermekének adta át, és a kislány nadrágjának zsebébe kiporciózott marihuánát is rejtett.

Az ügyészség a vádiratában a házaspárral szemben fegyházbüntetést, valamint a bűncselekménnyel megszerzett, fejenként mintegy 570 000 forint erejéig vagyonelkobzást indítványozott. Arra figyelemmel, hogy az asszony a cselekményével a kiskorú gyermekei testi és erkölcsi fejlődését is veszélyeztette, a még jelenleg is csak 13 éves gyermek vonatkozásában az ügyészség indítványt tett az anya szülői felügyeleti jogának megszüntetésére. Az ügyészség az előkészítő ülésen történő beismerésük esetére a férfival szemben 18, míg feleségével szemben 17 év fegyházbüntetés kiszabását tartja indokoltnak - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!