TV műsor

Kábítószer-kereskedők ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

Kék hírek, 2019.02.05

Hét kábítószer-kereskedő ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, a férfiak elsősorban amfetaminnal, marihuánával és kokainnal kereskedtek a XIX. kerületben - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor a közleményében azt írta, a terjesztői piramis csúcsán egy 43 éves férfi állt, aki 2016 áprilisától árulta a kábítószert "viszonteladói tételekben" társának, aki azt a vele kapcsolatban álló kábítószer-kereskedőknek adta tovább, akik szintén továbbértékesítették az árut, egészen a fogyasztókkal kapcsolatot tartó vádlottakig.

A rendőrség felderítette a piramis csúcsán álló vádlott beszerzési forrásait és összehangolt akcióban elfogta a vádlottakat, akiknél a kábítószeren kívül anabolikus szteroidokat és engedély nélküli potencianövelő gyógyszereket is találtak.

A főügyészség közokirat-hamisítás miatt is vádat emelt: az egyik kereskedő ugyanis a kábítószerből származó pénzből vett egy autót, de - hogy a vételár tényleges forrását leplezze -, megkért egy férfit, hogy színleg írassa a nevére az autót.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!