Keddtől folytatódik a ceglédi vasútvonal felújítása

Kék hírek, 2021.04.05

Folytatódik keddtől a ceglédi vasútvonal felújítása.

A Mávinform az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája, naponta több mint 210 személyszállító és 50 tehervonat közlekedik. Évente több mint 11 millióan utaznak ezen a vonalon.

Tavaly a Nyugati pályaudvar és a Városliget elágazás közötti szakasz átépítésével kezdődött a vonal felújítása, ez április 6-tól a Vecsés­-Üllő-Monor szakaszon folytatódik, és több fázisban, várhatóan az ősz végéig tart. Az idei munkákat a MÁV 20 milliárd forintos kormányzati támogatással valósítja meg - tették hozzá.

A felújítás miatt április 6-tól június 18-ig a menetrendben is lesznek változások. Az S50-es járatok helyett váltakozó szakaszokon (Vecsés-Üllő-Monor) pótlóbuszokra kell átszállni. Néhány vonat kivételével a vonatok a Nyugati pályaudvarról korábban indulnak és később érkeznek oda, a főváros és Cegléd között ideiglenesen hosszabb lesz a menetidő. Egyes vonatok eltérő megállási renddel vagy nem teljes útvonalukon járnak, illetve a teljes útvonalon szünetel a közlekedésük - fejtették ki.

A MÁV az utazóknak azt ajánlja, hogy indulásuk előtt tájékozódjanak a menetrendekről a megújult Elvirán, illetve a MÁV mobilalkalmazás menetrendi keresőjében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!