Keddtől változik a forgalmi rend az M3-as autópálya több szakaszán

Kék hírek, 2020.08.31

Keddtől változik a forgalmi rend az M3-as autópálya több szakaszán felújítás miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint több mint két kilométeren újul meg az autópálya külső sávjának két szakasza a Budapest felé vezető oldalon: a 48-as és a 49-es kilométer között Aszód térségében, valamint az 59-es és 60-as kilométer között Hatvan környékén. Felújítják a Nyíregyháza felé vezető oldalon lévő ecsédi és horti pihenőhelyek átvezető útjait is.

A beruházások teljes egészében hazai forrásból, mintegy bruttó 260 millió forintból, várhatóan október elejére valósulnak meg - írták.

A kivitelezés ideje alatt szakaszosan, úgynevezett 2+1+1 sávos forgalomterelés lesz érvényben. Ez azt jelenti, hogy a Nyíregyháza felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és a külső sávon haladhat, a Budapest felé vezető oldalról pedig egy sávot átterelnek a Nyíregyháza felé vezető oldal belső sávjára. A Budapest felé vezető oldalon pedig csak a belső sávot lehet majd használni 80 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett.

A pihenőhelyeket a felújítási munkák idejére lezárják - tették hozzá.

A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében.

A felújítási munkák idején indulás előtt ajánlott tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál, a +36 1 336 2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni az optimális útvonal megtervezéséhez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!