Kényszerleszállást hajtott végre Moszkvában egy kigyulladt Superjet

Kék hírek, 2019.05.05

Kényszerleszállást hajtott végre a moszkvai Seremetyjevo repülőtéren egy kigyulladt az Aeroflot Szuhoj SSJ-100-as típusú utasszállító repülőgépe vasárnap, fedélzetén 73 utassal és 6 főnyi személyzettel.

A TASZSZ hírügynökség úgy tudja, hogy a balesetben egy ember életét vesztette, és több mint tízen orvosi ellátásra szorultak. A RIA Novosztyi szerint, amely 5 sérültről tud, az összes utast sikerült felfújható csúszdán kimenekíteni a hátsó részén lángban álló járműből. Az orosz fővárosból Murmanszkba tartó gép a TASZSZ értesülése szerint az egyik hajtóműben kiütött tűz miatt fordult vissza. Az Interfax hírügynökség viszont, amely szerint 6 ember szenvedett égési és a menekülés közben szerzett sérüléseket, úgy tudja, hogy a gépnek csak másodszorra sikerült leszállnia, amikor orral a kifutópályának ütközött, és kigyulladt.

A repülőgéppel megszakadt a földi irányítók kapcsolata, miután a pilóta vészjelzést adott le. Az utasszállító közép-európai idő szerint 17 órakor szállt fel, és mintegy 40 perc múlva ért földet, miután több kört is leírt Moszkva megye fölött. A TASZSZ egy névtelen informátora azt állította, hogy a repülőt villámcsapás érhette.

Az Interfax szerint a tüzet sikerült eloltani. A Rosszija 24 hírtelevízió azt jelentette, hogy a baleset miatt késnek a járatok Seremetyjevón, de a repülőtéren nem állt le a repülőgépek indítása és fogadása.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!