Két emberi életet is követelt a lakástűz Patakon

Kék hírek, 2022.11.25

Két ember meghalt, egy pedig füstmérgezést szenvedett, amikor kigyulladt a családi házuk a Nógrád megyei Patakon péntek hajnalban.

Tűz
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint pénteken hajnali 2 óra körül érkezett a bejelentés, mely szerint kigyulladt egy családi ház a Nógrád megyei Patakon.

A mintegy 100 nm2-es kétszintes ház földszinti szobája égett teljes terjedelmében, az oltáshoz tíz tűzoltó érkezett két járművel.  

A házban hárman éltek, két ember holttestét a lánglovagok találták meg a szoba oltása közben, egy harmadik személy pedig füstmérgezést szenvedett. A tűzoltók két gázpalackot is kivittek a szobából, megelőzve a robbanást. A lakástűzben két macska is elpusztult, a lángokat mintegy 40 perc alatt fékezték meg a tűzoltók.  

A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálat fogja kideríteni. Tizenkét óra leforgása alatt három lakástűz is halálos kimenetelű volt. Csütörtök délután Kisdombegyházon, este Nyírteleken, péntek hajnalban pedig Patakon végződött a lakástűz tragédiával. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a füstérzékelő életet menthet, hiszen már akkor jelez, amikor még van idő cselekedni.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!