Két embert tartóztattak le a hollandiai Európai Képzőművészeti Vásáron elkövetett fegyveres rablási kísérlet miatt

Kék hírek, 2022.06.28

A holland rendőrség kedden két embert letartóztatott, a gyanú szerint ugyanis ők követték el a fegyveres rablási kísérletet a Maastrichtban megrendezett Európai Képzőművészeti Vásáron (TEFAF) - jelentette az NlTimes hírportál.  

A helyszínen készült videófelvételek egybevágtak a rendőrség és a szemtanúk állításaival, miszerint négy ember vett részt a rablásban. Az egyelőre nem tisztázott, hogy az elkövetők mit loptak el. A rendvédelmi hatóságok a rablás után kiürítették a vásár helyszínét, sérültekről nem érkezett jelentés.

A rendőrség szóvivője elmondta a holland sajtónak, hogy a szemtanúk négy fegyveres férfit láttak belépni a vásár területére. Fejszével próbálták feltörni a gyémántokat tartalmazó vitrineket. Miután akciójuk nem járt sikerrel, elmenekültek a helyszínről.

A keddi rablási kísérlet nem az első eset a minden évben megrendezett, többek között antik műtárgyakat bemutató művészeti eseményen. 2008-ban egy körülbelül 1,2 millió euró értékű gyémántnyakláncot loptak el, az elkövetőket még abban az évben elkapta a rendőrség. 2010-ben ismét rablás történt, a tettesek mintegy 860 ezer euró értékben tulajdonítottak el antik ékszereket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!