Két év nyolc hónap börtönre ítélt a bíróság egy román embercsempészt Vasban

Kék hírek, 2020.10.07

Embercsempészés bűntettében bűnösnek mondta ki és - nem jogerős ítéletében - két év nyolc hónap börtönnel sújtotta, valamint négy évre kiutasította Magyarországról a Szombathelyi Járásbíróság azt a román állampolgárságú férfit, aki szeptember 20-án négy illegális migránst akart Ausztriába vinni - közölte a Szombathelyi Törvényszék elnökhelyettese az MTI-vel szerdán.

Tóth András ismertetése szerint a vádlott román rendszámú taxijával Nagylak és Makó között egy kukoricatáblánál vette fel, és a Vas megyei Lukácsházáig szállította a négy, magát palesztinnak valló utasát.

Az előre megbeszéltek szerint a kőszegi határátkelőhelyen egyedül hagyta el az országot, majd a határtól 200 méterre várta, hogy utasai gyalogosan, a zöldhatáron keresztül lépjék át az államhatárt. 500 euró díjazás ellenében Bécsbe szállította volna őket, a pénzt a célállomáson, állítása szerint egy ismeretlen arab vagy török személytől kapta volna meg.

Az érvényes úti okmányokkal nem rendelkező és Magyarországon jogellenesen tartózkodó négy migráns közül - lakossági bejelentés alapján - hármat még a határ előtt elfogtak a rendőrök, negyedik társuk azonban elmenekült.

Tóth András tájékoztatása szerint a taxijában várakozó vádlottat másnap hajnalban Mannensdorf közelében észlelte a magyar-osztrák közös járőr, akiknek jelzésére végül a kőszegi rendőrök fogták el és állították elő a férfit.

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!