Két hónappal korábban adhatják át az új utasmólót a budapesti repülőtéren

Kék hírek, 2018.06.12

A tervezettnél két hónappal korábban, augusztus 1-jén átadhatják a budapesti repülőtér 2B terminálján épülő új utasmólót, amely több mint 10 ezer négyzetméterrel növeli a Liszt Ferenc-repülőtér területét - mondta Stephan Schattney, a Budapest Airport műszaki központjának igazgatója kedden.

Az újságíróknak tartott bejáráson elmondta, az új létesítmény építését a kedvező téli időjárás gyorsította fel, a budapesti új hosszú távú járatok miatt pedig már a nyári szezon utolsó időszakában átadják az forgalomnak.

A repülőtér kapacitásának további emelése érdekében az üzemeltető azt tervezi, hogy az A és B terminálon is újabb utasbiztonsági ellenőrző kapukat nyit.

A mintegy 8 milliárd forintos fejlesztés a móló épületén kívül az egyik, repülőgépek által használt gurulóút meghosszabbítását is magában foglalja.

Ezzel párhuzamosan zajlik az 1-es futópálya felújítása is. Az igazgató szerint 15 nappal a tervezett befejezési határidő előtt járnak, a pályát június végén adhatják vissza a repülőgép-forgalomnak.



FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!