Kétnapos gyászt hirdettek Észak-Macedóniában a szerdai buszbaleset áldozatainak emlékére

Kék hírek, 2019.02.14

Kétnapos nemzeti gyászt hirdetett az észak-macedón kormány annak a 14 embernek az emlékére, akik egy szerdai buszbalesetben vesztették életüket.

A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolója szerint a mintegy ötven utas közül heten a helyszínen életüket vesztették, heten a kórházban és az oda vezető úton haltak meg, míg további hatan életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Két fővárosi kórházban összesen harminc embert láttak el.

Toni Angelovszki belügyminiszter kijelentette, hogy a rendőrség kihallgatta a sofőrt, azt azonban nem közölte, hogy mi hangzott el a vallomásban.

Az autóbusz a Szkopje és Tetovo közötti autópályán borult fel szerdán este. A baleset okát még vizsgálják, egyelőre az a biztos, hogy a busz az ország északnyugati részén található Gosztivarba tartott, amikor eddig ismeretlen okból átsodródott a szembejövő sávba, átszakította a szalagkorlátot, és lezuhant. A rendőrség és a tűzoltók a felborult járműből mentették ki a túlélőket.

Zoran Zaev kormányfő csütörtökre és péntekre nemzeti gyászt hirdetett, és lemondta a kormány csütörtökre tervezett programjait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!