Kiadatási letartóztatásban marad a brazil drogkereskedő

Kék hírek, 2022.07.13

Kiadatási letartóztatásban marad a Budapesten elfogott brazil kábítószer-kereskedő - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A brazil büntetőbíróság 2020 novemberében bocsátott ki bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem, csempészet, pénzmosás, emberölés, valamint okirat-hamisítás bűncselekménye miatt nemzetközi elfogatóparancsot egy 64 éves brazil férfi ellen - áll a közleményben.

A férfi június 21-én vették őrizetbe Budapest belvárosában, majd a Fővárosi Törvényszék június 23-án elrendelte az ideiglenes kiadatási letartóztatását.

A döntés ellen a brazil férfi és védője azzal jelentett be fellebbezést, hogy "a brazíliai jogállami és börtönviszonyok miatt" a férfit nem lehet kiadni.

A Fővárosi Ítélőtábla július 1-jén a törvényszék döntését helybenhagyta.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője, Boross Zoltán június 22-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Budapesten fogták el a világ egyik legkeresettebb drogkereskedőjét. A férfi a brazil hatóságok szerint 45 tonna kokaint csempészett 2017 és 2019 között.

Boross Zoltán akkor elmondta: a férfit az Interpol a brazil bíróság által kibocsátott nemzetközi elfogatóparancs alapján körözte. Nehezítette a férfi felkutatását, hogy néhány éve holttá nyilváníttatta magát, több mint tíz álnevet és hamis iratokat használt - ismertette.

Június 21-én egy budapesti vendéglátóhely teraszán fogták el a férfit. Kihallgatásán tagadta, hogy ő az Interpol által körözött személy, de az ujjlenyomata egyezést mutatott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!