Kiskorúakat kirabló fiatalok ellen emelt vádat az ügyészség

Kék hírek, 2018.10.24

    Budapest, 2018. október 24., szerda - Kiskorúakat felfegyverkezve kirabló két fiú ellen emelt vádat a Budapesti I. és XII. kerületi ügyészség, a támadásoknak nyolc sértettje van - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor a közleményben azt írta, hogy 2017 őszén az akkor 13 és 14 éves elkövető két alkalommal 13-15 év körüli kiskorúakat támadott meg Budapesten - egy esetben négy ismeretlen fiatal férfival közösen -, a IX. kerületi régi vásárcsarnok épületénél. Az áldozatokat viperával, gázspray-vel és késsel fenyegették, hogy megszerezzék pénzüket és telefonjaikat.

Aki ellenkezett, azt bántalmazták is. Egy esetben ököllel ütötték áldozatukat, majd miután a földre esett, rugdosni kezdték. Egy másik esetben a 13 éves elkövető kést szorított a sértett combjához - olvasható a közleményben. A fiatalabb vádlott a közös támadások előtti napokban is elkövetett egy hasonló rablást.

Az I. és XII. kerületi ügyészség a két fiút több rendbeli - részben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett - rablás bűntettével, illetve kísérletével vádolja.

A 13 éves elkövető ellen az ügyészség javítóintézeti nevelés, az idősebb ellen fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!