Kiugrott a kocsiból a menekülő embercsempész

Kék hírek, 2021.09.11

16 illegális migránst próbált meg Magyarországra csempészni egy szerb férfi, akit a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei fogtak el szombat este.

Embercsempész
Az 56 éves férfit szombat este 19. 40-kor próbálták meg igazoltatni a rendőrök az 55-ös számú fóút domaszéki körforgalmánál, azonban a szerb sofőr a magyar rendszámú Renault Master kisteherautóval megállt, majd kiugrott a járműből. Az egyenruhások a járműben 11, onnan nem messze pedig további öt határsértőre bukkantak. A migránsok magukat szíriai, jemeni és szomáliai állampolgároknak mondták, azonban ezt bizonyítani semmivel se tudták, ahogy az itt tartozkodásuk jogszerűségét sem.

A szerb sofőrt a helyszín közelében fogták el, aki megpróbált elbújni a rendőrök elől. A férfit a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre szállították, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárás.  

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.  

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!