Kokaint értékesítő bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat Szegeden

Kék hírek, 2020.12.17

Egy bűnszervezet öt tagja ellen emeltek vádat, akik csaknem egy év át terjesztettek kokaint és amfetamint Szegeden és Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfiakat bűnszervezetben elkövetett jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettével vádolják.

A vádirat szerint egy szegedi testvérpár három társával együtt egy olyan csoportot hozott létre, amely 2018 júliusa és 2019 júniusa között Szegeden és Hódmezővásárhelyen nagyobb fogyasztói kör részére adott el kokaint és amfetamint.

A testvérpár szerezte be a kábítószert, majd adta tovább a szervezetben alattuk levő szinten álló három másik férfinak, akik ezután a fogyasztóknak értékesítették a drogot. A beszerzést, az elosztást, az értékesítést, valamint az abból származó bevétel felosztását telefonos applikáció és kommunikáció segítségével konspiratív módon végezték, és ugyanígy kommunikáltak a fogyasztókkal is arról, hogy kinek, mikor, mekkora mennyiségű kábítószerre van szüksége, azt hol adják át.

A fogyasztók a kokainért adagonként 30 ezer, az amfetamintért 3500 forintot fizettek. A nyomozás során csaknem negyven fogyasztót azonosítottak, akiknek a bűnszervezet a jelentős mennyiség alsó határát meghaladó mennyiségben értékesített kábítószert.

A főügyészség két olyan - szabadlábon védekező - fogyasztót is megvádolt kábítószer birtoklása bűntettével, akik nagyobb mennyiségben vásároltak kokaint - tudatta a csoportvezető ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!