Koronavírus - Letartóztatták a betegtársát megszurkáló kínai férfit

Kék hírek, 2021.03.16

Elrendelte a bíróság annak a 37 éves külföldi férfinak a letartóztatását, aki egy sebészeti ollóval súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt szombat délután egy fővárosi kórházban, életveszélyes sérüléseket okozva neki - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor ismertette: a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy döntött, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

Felidézte: a terézvárosi rendőrök a kórház udvarán fogták el a támadót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a férfit gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Az ügyészség azért kérte a férfi letartóztatását, mert szerintük a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, az eset körülményei alapján pedig a bűnismétlés veszélye is reális.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a végzés fellebbezések miatt nem végleges.

A BRFK szombaton azt közölte, hogy aznap délután egy VI. kerületi kórházban sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget egy Covid-osztályon ápolt, kínai állampolgárságú férfi. A gyanúsított kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de a támadó őt is megsebezte a kezén - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!