Koronavírus - Letartóztatták a pénzért védettségi igazolványokat áruló szabolcsi háziorvost

Kék hírek, 2021.07.17

Letartóztatta a pénzért, védőoltás beadása nélkül védettséget igazoló szabolcsi háziorvost és társát a Nyíregyházi Járásbíróság szombaton - közölte a Nyíregyházi Törvényszék az MTI-vel.

Védettségi igazolvány A megalapozott gyanú szerint A. A. egy Szabolcs megyei településen látott el háziorvosi tevékenységet, így jogosult volt a koronavírus elleni védőoltás beadására és a védettségi igazolvány kiállításához szükséges adatok jogszabály szerinti rögzítésére.

Ezt kihasználva megállapodott vele K.D. másodrendű gyanúsított abban, hogy közvetítőként olyan embereket fog szállítani hozzá, akik szeretnének védettségi igazolványhoz jutni, de nem kívánják beadatni maguknak az ehhez szükséges védőoltást.

A gyanúsítottak megállapodtak abban is, hogy a hozzájuk fordulóktól fejenként 50 ezer forintot fognak kérni azért, hogy a háziorvos az adataikat mint beoltottak adatait a központi rendszerbe rögzítse, és így védőoltás nélkül jogosultakká váljanak védettségi igazolványra. A kifizetett pénzen megosztoztak.

Májusban ketten jutottak ily módon védettségi igazolványhoz jogosulatlanul. A másodrendű gyanúsítottat felbujtóként hallgatták ki a nyomozók.

Mivel a két férfit kiemelt tárgyi súlyú bűncselekménnyel - vesztegetés elfogadása és védettségi igazolással való visszaélés - gyanúsítják, a bíróság szerint feltehető, hogy szabadlábra helyezésük esetén elszöknének, elrejtőznének vagy újabb bűncselekményeket követnének el, ezért elrendelték letartóztatásukat.

A végzés nem végleges, gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, a kényszerintézkedésről másodfokon a Nyíregyházi Törvényszék fog dönteni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!