Koronavírus - Védőmaszkokat kínáló csalót fogott el a rendőrség Somogyban

Kék hírek, 2020.05.14

Légzésvédő maszkokat kínálva csalt ki pénzt vásárlóktól a gyanú szerint egy férfi az interneten, a rendőrség elfogta és eljárást indított ellene - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján csütörtökön.

Azt írták, hogy a 28 éves győri, de Siófokon tartózkodó M. Péter korábban mobiltelefonokat, 2020 márciusától azonban már FFP3 típusú maszkokat és azokhoz tartozó szűrőket kínált eladásra egy apróhirdetési portálon. A rendelések teljesítése nem állt szándékában, arra nem is volt reális esélye.

A rendőrség eddig tíz vásárlóról tud, akik elutalták a vételárat, de sem a terméket nem kapták meg, sem a vételárat nem sikerült visszaszerezniük, a hirdető elérhetetlenné vált számukra.

A férfit szerdán fogták el és állították elő a somogyi rendőr-főkapitányság felderítő és bevetési egységeinek közreműködésével, a lakóhelyén tartott házkutatás során számítástechnikai eszközöket foglaltak le.

A rendőrség a feltételezett elkövetőt több rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsítja, őrizetbe vette és előterjesztést tett a letartóztatására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!