Korrupció miatt emelt vádat egy pénzügyőr ellen a debreceni ügyészség

Kék hírek, 2022.06.08

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt emelt vádat egy pénzügyőr hadnagy ellen a debreceni ügyészség - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a negyvenes férfi 2019-ben került a NAV-hoz mint vám- és pénzügyőr referens. A vádirat szerint a pénzügyőr hadnagy korábbi - szintén hivatalos személyként ellátott - munkaköreiből adódóan széleskörű kapcsolati és információs tőkére tett szert. A férfi 2020 októberében korábbi ismeretségükre tekintettel egy kávézóba hívta személyes találkozóra az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság területi igazgatóságának egyik osztályvezetőjét - ismertette a főügyészség.

A pénzügyőr a találkozón arra akarta rávenni a rendőr alezredest, hogy - esetlegesen további beosztottjait is beszervezve - segítsen ukrán állampolgárok fiktív munkavállalási céllal benyújtott kérelmeinek elintézésében.

Az ajánlat szerint a rendőrtisztnek személyenként 100-200 euróért hozzávetőleg kétszáz ember Magyarországra történő beutazásra és tartózkodásra vonatkozó kérelmét kellett volna soron kívül, pozitívan elbírálni.

A rendőr alezredes a felajánlott jogtalan előny nem fogadta el. A pénzügyőr hadnagy nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!