Kövér László részvétét fejezte ki az észak-macedón buszbaleset miatt

Kék hírek, 2019.02.15

Részvétét fejezte ki pénteken Kövér László, az Országgyűlés elnöke észak-macedón kollégájának a szerdán történt, sok halálos áldozattal járó buszbaleset miatt.

Az MTI-hez is lejuttatott részvéttáviratban Kövér László azt írta Talat Xhaferinek, az Észak-Macedón Köztársaság parlamenti elnökének, hogy mély megdöbbenéssel értesült a balesetről.

"Fogadja, kérem, elnök úr a magyar Országgyűlés valamennyi tagja nevében őszinte részvétünket, legmélyebb együttérzésünket emiatt a gyászos esemény miatt, ami oly sok emberi áldozatot követelt. Osztozunk az áldozatok hozzátartozóinak és barátainak gyászában" - írta Kövér László.

Kétnapos nemzeti gyászt hirdetett az észak-macedón kormány annak a 15 embernek az emlékére, akik egy szerdai buszbalesetben vesztették életüket. Az autóbusz a Szkopje és Tetovo közötti autópályán borult fel szerdán este. A baleset okát még vizsgálják, egyelőre az biztos, hogy a busz az ország északnyugati részén található Gosztivarba tartott, amikor eddig ismeretlen okból átsodródott a szembejövő sávba, átszakította a szalagkorlátot, és lezuhant.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!