Letartóztatta a bíróság a zuglói halálos késelés gyanúsítottját

Kék hírek, 2021.04.28

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint megölte a feleségét Zuglóban szombaton - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-t.

Rendőrség A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi április 24-én egy 21 centiméteres pengéjű késsel testszerte többször megszúrta, megvágta a vele egy gépkocsiban tartózkodó feleségét, aki emiatt a helyszínen életét vesztette. Az autóban volt a tettes és az áldozat közös kiskorú gyermeke is. A férfi cselekménye különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint kiskorú veszélyeztetésének megállapítására is alkalmas lehet - írták.

A megalapozott gyanút többek között rendőri jelentések, szemlejegyzőkönyvek, tanúvallomások és kamerafelvételekről készült jelentések támasztják alá - közölték.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás befolyásolásának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság megállapította, hogy a külföldi állampolgárságú terhelt 2016 óta tanult Magyarországon. Kilenc hónapja éltek külön a feleségével, a cselekmény elkövetésekor már válófélben voltak. A gyanúsított tagadta a gyilkosságot, de a cselekmény elkövetésekor viselt ruhadarabjait még a rendőrség kiérkezése előtt egy szemetesbe rejtette.

A bíróság egy hónapra, május 27-éig elrendelte az emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását. A végzés végleges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!