Letartóztatták a bandát, amely autókat tört fel

Kék hírek, 2022.05.19

A Szegedi Járási Ügyészség kezdeményezte a letartóztatását annak a 3 férfinak, akik egy legalább 6 fős bűnbanda tagjaként loptak készpénzt személyautókból, teherautókból.

A gyanú szerint a három férfi és szabadábon védekező három társuk országszerte fosztott ki lezárt vagy éppen nyitva hagyott gépkocsikat. A banda 2021. november és 2022. január között tevékenykedett és a nyomozás eddigi adatai szerint legalább 5 bűncselekményt követtek el ezen időszak alatt, de a gyanú szerint továbbiak is a számlájukra írható. A módszerük jellemzően az volt, hogy a gépkocsik első ablakait betörték, majd az utastérből jellemzően 90 ezer és 1 millió forint közötti összegeket tulajdonítottak el. A gyanúsítottakat összehangolt akció keretében fogták el több helyszínen Nógrád megyében. A nyomozás feladata ugyanakkor a további bűncselekmények felderítése és a bűnbanda még nem látótérbe került tagjainak elfogása.  

A bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel kezdeményezte a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra. A bűnbanda három tagját letartóztatták.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!