Letartóztatták a szexuális erőszakkal gyanúsított nigériai férfit

Kék hírek, 2020.04.14

Elrendelte a bíróság a szexuális erőszak elkövetésével gyanúsított nigériai férfi letartóztatását - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi szombat délután "szexuális szolgáltatást kívánt igénybe venni egy nőtől, azonban nem volt hajlandó előre kifizetni a szolgáltatás ellenértékét". Amikor a sértett távozásra szólította fel, a férfi rátámadt, fojtogatta és szexuálisan is bántalmazta.

A rendőrség a bűncselekmény után néhány órán belül elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit szexuális erőszak miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a gyanúsított jelenléte az eljárásban, és a bizonyítás zavartalansága csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható, ezért a nyomozóhatóság előterjesztése alapján indítványt tett a gyanúsított letartóztatására - tette hozzá a főügyész.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája az indítvány alapján elrendelte a férfi letartóztatását, megállapítva, hogy a bűnismétlés veszélye is megalapozott. A végzés nem végleges, ellene a védelem fellebbezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!