Letartóztattak egy férfit, aki felgyújtotta lakótársát

Kék hírek, 2019.04.05

Elrendelték egy férfi letartóztatását, aki benzinnel lelocsolta, majd meggyújtotta lakótársát, másodfokú égési sérüléseket okozva ezzel - közölte a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

A férfit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja.

A nyomozás adatai szerint a sértett négy hónapja a gyanúsított Pest megyei ingatlanában lakott albérletben, különálló lakrészben. Mind a gyanúsított, mind a sértett rendszeresen fogyasztott szeszes italt. Volt köztük tettlegesség a bűncselekmény előtt is, ekkor a gyanúsított egy balta fokával többször megütötte a sértett mellkasát. A sértett azonban nem ment orvoshoz és nem is tett feljelentést - olvasható a közleményben.

Csütörtökön a gyanúsított többször kereste mobiltelefonon a sértettet, ő azonban nem fogadta hívását. Ezért a gyanúsított, aki hazatérése után italozott, "indulatos lett", magával vitt egy benzineskannát, majd a sértett lakrészében az ágyon fekvő, szintén ittas férfira öntötte és meggyújtotta a benzint.

A sértett takarója és nadrágja meggyulladt, és bár egy ruhadarabbal sikerült eloltania a tüzet, így is másodfokú égési sérüléseket szerzett.

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezett, így a döntés nem végleges, de végrehajtható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!