Letartóztatták egy kábítószerrel kereskedő bűnszervezet 11 tagját

Kék hírek, 2021.06.09

Letartóztatták egy kábítószerrel kereskedő bűnszervezet 11 tagját - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-t.

A gyanúsítottak - bizonyítottság esetén - öttől húsz évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetők - írták.

A gyanúsítottak "ismeretlen időponttól", de legkorábban 2021 áprilisától tagjai voltak egy korábban más ügyben kábítószer-kereskedelem miatt már elítélt, jelenleg elfogatóparancs hatálya alatt külföldön bujkáló férfi által vezetett bűnszervezetnek. Ez a bűnszervezet nagy mennyiségű kábítószer behozatalával és nagykereskedelmével foglalkozott, elsősorban Budapest területén - írták.

A vádlottak a Szerbiából és Hollandiából beszerzett marihuánát, kokaint, amfetamint és extasyt tárolták és juttatták el a vevők részére.

A megalapozott gyanút többek között az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi hatóságai által nemzetközi bűnügyi jogsegélyében átadott - az úgynevezett ANOM-szerver működése során kinyert, az egyes gyanúsítottak által egymással folytatott, kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos kommunikációt tartalmazó - iratok, rendőri jelentések is alátámasztják.

A gyanúsítottak közül többen büntetett előéletűek, van, aki felfüggesztett szabadságvesztés vagy ügyészi felfüggesztés hatálya alatt áll, de van köztük kábítószer-fogyasztó is.

Legális jövedelemmel nem, vagy csak csekély mértékben rendelkeznek, így alappal feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén az eljárás során elérhetetlenné válnának, megszöknének, továbbá a még ismeretlen társaikat tájékoztatnák, esetleg megnehezítenék a bizonyítást.

Mindezek alapján a bíróság egy hónapra elrendelte a többek között bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított 11 férfi letartóztatását.

A végzés nem végleges - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!