Letartóztattak egy mentális betegségekben szenvedő férfi bántalmazóját

Kék hírek, 2021.03.26

Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy, az áldozatát bántalmaző tolvaj ellen, a támadás után nem sokkal később az áldozat életét vesztette. A bíróság letartóztatta a terheltet - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A bíróság tudatta: március 7-én a gyanúsított behatolt egy mentális betegségekben szenvedő idős férfi házába, ott bántalmazta a férfit, többször is megütötte a fejét. Az idős férfi védekezésre képtelen állapotba került, segítséget nem tudott hívni. A gyanúsított elhagyta az ingatlant, majd másnap reggel visszatért, egy ablakot betörve bemászott az épületbe, ahonnan eltulajdonított egy hosszabbítót.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett és március 22-én életét vesztette, az azonban egyelőre még nem állapítható meg, hogy az idős férfi halála összefüggésben áll-e a bántalmazással - írták.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!