Letöltendő szabadságvesztésre ítéltek két drogkereskedőt Nyíregyházán

Kék hírek, 2018.10.25

Nem jogerősen letöltendő fegyház- és börtönbüntetésre ítélt egy kábítószer-kereskedelem kísérletével vádolt férfit és apját a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön.

Sterné Deák Andrea, a törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a bíróság az elsőrendű vádlottra, idősebb M. J.-re négy év börtönbüntetést, fiára pedig hat év fegyházbüntetést szabott ki.

A tényállás szerint a másodrendű vádlott 2013. november 28-án 667 kilogramm kábítószernek minősülő morfint és mákőrleményt szállított kisteherautójával Nyíregyháza belterületén, amikor a rendőrség igazoltatta. A rendőrök még aznap a férfi apjának ingatlanán mintegy 1494 kilogramm mákgubóőrleményt, mákszalmát, mákmagot, valamint kábítószer kinyeréséhez szükséges berendezéseket és anyagokat foglaltak le.

A bíróság megállapítása szerint a vádlottak kiemelkedő tárgyi súlyú, öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény kísérletét valósították meg. A büntetés kiszabásakor az elsőrendű vádlott esetében megromlott egészségi állapotára és idős korára tekintettel a bíróság lehetőséget látott öt évnél rövidebb szabadságvesztés, valamint fegyház helyett börtön kiszabására. A másodrendű vádlottnak csak a büntetlen előéletét értékelték enyhítő körülményként - ismertette a szóvivő.

Az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek az ítélet ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!