Levélbomba robbant egy amszterdami banképületben, nincs áldozat

Kék hírek, 2020.02.13

A szerdán két helyszínen levélbombával elkövetett támadást követően csütörtökön ismét levélbomba robbant Amszterdamban. A küldemény a holland ING Bank egyik fiókirodájában lépett működésbe. Senki sem sérült meg - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva a helyi média.

Információk szerint a nap folyamán a szintén hollandiai Utrecht városában azonosítottak robbanóanyagot tartalmazó levelet. A küldemény nem robbant fel.

A rendőrség első alkalommal közölte, hogy küldeményeiben az elkövető újabb levélbombák postára adásával fenyegetőzött. Ennek elkerülése érdekében nagy mennyiségű virtuális valutát, úgynevezett bitcoint kért cserébe.

Szerdán az amszterdami pályaudvaron található postai elosztóközpontban, valamint az ország déli részén, a német határ közelében fekvő Kerkrade város postahivatalában robbantak levélbombák.

Az év elején összesen hét, levélbe rejtett robbanószerkezetet is felfedeztek Hollandiában, és ezek címzettjei között egyebek mellett amszterdami, maastrichti, utrechti, valamint rotterdami autószerelő műhelyek, benzinkutak, ingatlanügynökségek és szállodák voltak. Akkor a leveleket már a kézbesítést megelőzően megtalálták, és nem robbantak fel.

A rendőrség közlése szerint az év eleje óta tartó nyomozás eddigi eredményei azt mutatják, hogy a leveleket ugyanaz a magányos elkövető adhatta postára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!