TV műsor

MÁV: ideiglenesen szünetel az IC+ kocsik próbaüzeme

Kék hírek, 2019.02.28

Ideiglenesen szünetel a MÁV saját fejlesztésű IC+ kocsijainak utasforgalmi próbaüzeme, miután a vasúti hatóság az egyik IC+ kocsi futópróbáján az ajtóműködésben műszaki rendellenességet tapasztalt - közölte a MÁV Zrt csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a MÁV-Start a próbaüzem során észlelt hibáról értesítette az ajtó osztrák szállítóját, és miután végrehajtották az általa javasolt módosításokat, megszűnt a hiba.

A javításokat március elsején bemutatják a hatóságnak, ezt követően várható a hatóság engedélye a próbaüzem folytatásáról - írták.

A MÁV közölte, a hatóság által kiadott engedély alapján folyik az IC+ kocsik gyártása és üzembe helyezése. Jelenleg a típusengedélyeztetési eljárás zajlik, annak része az Innovációs és Technológiai Minisztérium vasúti hatósági főosztálya által elrendelt próbaüzem.

Az utasforgalmi próbaüzem kétlépcsős, először utasok nélkül kell a kocsiknak az előírt hibamentes futást teljesíteni, majd ezek sikeressége után szállíthatnak utasokat. Eddig hat IC+ kocsi közlekedett engedéllyel menetrend szerinti vonatokban.

A járművekre vonatkozó engedélyt nem vonták vissza, az utasforgalmi próbaüzem lett átmenetileg felfüggesztve addig, amíg a felmerült hiba megoldását bemutatják a hatóságnak - közölte a MÁV Zrt.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!