MÁV: módosított menetrend szerint járnak a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon

Kék hírek, 2021.08.05

Módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon augusztus 6-tól 29-ig, mert Kőbánya-Teher és Kőbánya-Kispest között pályakarbantartást végeznek - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a munkák ideje alatt Kőbánya-Teher és Kőbánya-Kispest állomásokon, valamint a két állomás között zúzottkő ágyazatot cserélnek gépi vágányszabályozással egybekötve. Emellett Kőbánya-Tehernél hídfelújítást, Kőbánya alsónál az acélhidak szigetelését is elvégzik.

A felújítás után megszűnik a sebességkorlátozás, javul, stabilabb lesz a menetrend - emelték ki.

Hozzátették: a karbantartás ideje alatt néhány vonat kivételével a személy- és sebesvonatok indulási, illetve végállomása a Nyugati pályaudvar helyett Kőbánya-Kispest lesz. Egyes szerelvények eltérő megállási renddel közlekednek, valamint rész-, illetve teljes útvonalon kimaradnak.

Néhány vonat kivételével a szerelvények a Nyugati pályaudvarról korábban indulnak, illetve oda később érkeznek - hívták fel a figyelmet.

Az éjszakai időszakban a Nyugati pályaudvarról Szolnokra 0:20-kor és 2:15-kor induló vonatok helyett a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok viszik az utasokat.

A közlekedési társaság tájékoztatása szerint egyes felárköteles vonatok Ferihegy-Kőbánya-Kispest, illetve a Ferihegy-Nyugati szakaszon felár megfizetése nélkül vehetők igénybe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!