Mávínform: elvontatták a kisiklott vonatot Rákosrendezőnél, megindult a forgalom

Kék hírek, 2020.02.04

Megindult Rákosrendezőn keresztül a vasúti forgalom kedden délután 4 órakor, miután elvontatták a helyszínről a kisiklott szerelvényt - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Peiper Károly közleményében emlékeztetett: kedden délelőtt fél 10-kor Rákosrendezőnél, egy forgóvázzal kisiklott az Esztergomból a Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat az egyik váltónál. A FLIRT motorvonaton mintegy 150 utas tartózkodott, ám senki sem sérült meg. Az utasokat a Katasztrófavédelem segítségével átszállították.

A közlemény szerint, a vontatás, a helyszíni vizsgálat befejezése és a váltók, vágányok helyreállítása után megindult a forgalom az érintett szakaszon, így Rákosrendezőn át már a Nyugati pályaudvar, Rákospalota-Újpest és Angyalföld felé is korlátozás nélkül, biztonságosan közlekedhetnek a vonatok.

A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon délután még 20-30 perccel hosszabb a menetidő, de késő este helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.

Kitért arra, hogy a Budapesti Közlekedési Központ 17 óráig fogadja el a vasúti bérleteket a 14-es villamoson és az M3 metró Nyugati és Újpest-városkapu közötti szakaszán. Az EuroCity vonatokat is 17 óráig lehet felármentesen igénybe venni - tette hozzá.

A közlemény szerint a helyszíni vizsgálat előzetes megállapításai alapján a kisiklást feltehetően az egyik váltó síntörés miatti meghibásodása okozta.

A közlemény felidézi, hogy a kisiklott szerelvény elzárta a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest, illetve Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között délelőtt pedig csak egy vágányon haladhatott a forgalom.

Emiatt a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon jelentős, 30-60 perces késések alakultak ki.

A vasúttársaság a kisiklást követően módosította a közlekedési rendet, hogy a korlátozások mellett is fenntartsa a közlekedést. Az esztergomi vonatok Angyalföldig, a váci és a veresegyházi vonal elővárosi járatai pedig Rákospalota-Újpest állomásig közlekedtek és onnét fordultak vissza, a váci vonalon pedig a szobi zónázókkal lehetett megtenni a Nyugati és Rákospalota-Újpest közötti szakaszt.

A Budapest-Esztergom vonal Rákosrendező és Angyalföld közötti részén pótlóbusz szállította az utasokat - ismertette a szóvivő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!