Meghalt a zákányszéki tűz másik sérültje is

Kék hírek, 2020.12.10

Két fiatal vesztette életét abban a tűzesetben, amely egyelőre ismeretlen okok miatt ütött ki egy zákányszéki tanyán szombat délelőtt. A tűz okát még vizsgálják a szakemberek.

Magyar gyártású tűzoltóautót kapott a balassagyarmati tűzoltó-parancsnokság
Szombaton Zákányszéken kigyulladt egy ötven négyzetméteres melléképület a település külterületén. A tűzesethez a szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik mellett a helyszínre mentőhelikopterek is érkeztek. A tragédia két áldozata közül a fiatal férfi közvetlenül a kórházba szállítás után meghalt, barátnője életéért viszont napokig küzdöttek az orvosok. A lány életének megmentése érdekében rokonai a facebookon felhívást tettek közzé, melyben 0 Rh negatív vércsoporttal rendelkező emberektől kértek vért. A felhívás szerint a pécsi Janus Pannonius Klinikán próbálták a szegedi lány életét megmenteni, de az áldozat testvérének facebookos bejegyzése szerint már nem lehetett rajta segíteni, ezért néhány nappal barátja halála után ő is belehalt a sérüléseibe.

Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, hogy a tűz okát még vizsgálják. Korábban a sajtóban olyan hírek jelentek meg, miszerint a fatüzelésű kályha begyújtásához benzint is használtak, és ez vezethetett a tragédiához. Molnár Krisztina elmondta, hogy szilárd tüzelőanyagot használtak a fűtéshez, de csak a részletes vizsgálat tudja majd kideríteni, hogy valóban használtak-e benzint is vagy más lobbanékony anyagot is a tűz begyújtásához.

Fotó: Illusztráció
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!