Meghosszabbította stratégiai együttműködését a MÁV-Start és a Rail Cargo Hungaria

Kék hírek, 2020.11.17

A MÁV-Start és a Rail Cargo Hungaria 2024 végéig meghosszabbította a vontatási szolgáltatások igénybevételére vonatkozó, csaknem másfél évtizede érvényben lévő keretszerződését - tájékoztatta a két vállalat keddi közös közleményében az MTI-t.

A társaságok az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve dolgozták ki a stratégiai együttműködés részleteit, a szerződés lehetővé teszi a gyors, rugalmas reagálást a változó gazdasági környezetre, a piaci és működési kihívásokra - jelezték.

A dokumentum a Rail Cargo Hungaria által igényelt nagy távolságú és kiszolgáló vontatási szolgáltatások megrendelésének, teljesítésének és elszámolásának feltételeit rögzíti. Egyúttal megerősíti a két társaság között az elmúlt időszakban kialakult stratégiai partneri együttműködést, amelynek szellemében a jövőben is cél a vasúti árufuvarozás volumenének növelése, a vasúti közlekedés hatékonyságának javítása és a szolgáltatási színvonal emelése.

A Rail Cargo Hungaria a továbbiakban is jelentős vontatási megrendeléseket ad a MÁV-Startnak, amely fenntartja az azok teljesítéséhez szükséges kapacitásokat.

A megállapodás kitér a mozdonyok közlekedtetésével és a mozdonyvezetők biztosításával, valamint az üzemvitel optimalizálásával összefüggő együttműködés részleteire is.

A szerződő felek szándéka, hogy a tevékenységükkel összefüggésbe hozható környezetterhelést a környezeti károk megelőzése érdekében csökkentsék - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!