Meghosszabbították a 28-as villamoson elkövetett gyilkosság gyanúsítottjainak letartóztatását

Kék hírek, 2020.05.07

Három hónappal meghosszabbította a 28-as villamoson elkövetett emberöléssel meggyanúsított két férfi letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Rendőrség Április 3-án késő este a 28-as villamoson a sértett, egy 25 éves férfi a barátjával utazott, és egy háromfős csoport - két férfi és egy nő - szóváltásba keveredett velük a VIII. kerületi Orczy térnél. Egyikük leköpte őt, majd a dulakodás közben elővett egy kést. A támadó végül mellkason szúrta a sértettet, aki a helyszínen meghalt.

A rendőrség korábbi közlése szerint a dulakodás hangjaira a villamos vezetője megállította a szerelvényt, a gyanúsítottak elmenekültek, a nő a tettestől átvette a kést és egy közterületi virágládába rejtette. A rendőrök fél órán belül elfogták a 38 éves D. Károlyt és a 25 éves L. Annát, majd a közeli MÁV-telepen a 43 éves L. Jánost is.

A bíróság április 6-án 30 napra elrendelte a két gyanúsított férfi letartóztatását, a nő esetében bűnügyi felügyeletről döntöttek.

Most a két férfi letartóztatását három hónappal meghosszabbították, tekintettel a bűncselekmény jellegére, kiemelkedő tárgyi súlyára, a gyanúsítottak életmódjára és rendezetlen személyi körülményeire, valamint a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére.

Az eljárás adatai szerint mindhárom gyanúsított hajléktalan, a nő prostitúcióból él, a két férfi többszörösen büntetett előéletű. Az emberölés feltételezett tettese többszörös visszaeső, feltételes szabadságra bocsátás és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el tettét, idén januárban szabadult.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!