TV műsor

Meghosszabbították a 28-as villamoson elkövetett gyilkosság gyanúsítottjainak letartóztatását

Kék hírek, 2020.05.07

Három hónappal meghosszabbította a 28-as villamoson elkövetett emberöléssel meggyanúsított két férfi letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Rendőrség Április 3-án késő este a 28-as villamoson a sértett, egy 25 éves férfi a barátjával utazott, és egy háromfős csoport - két férfi és egy nő - szóváltásba keveredett velük a VIII. kerületi Orczy térnél. Egyikük leköpte őt, majd a dulakodás közben elővett egy kést. A támadó végül mellkason szúrta a sértettet, aki a helyszínen meghalt.

A rendőrség korábbi közlése szerint a dulakodás hangjaira a villamos vezetője megállította a szerelvényt, a gyanúsítottak elmenekültek, a nő a tettestől átvette a kést és egy közterületi virágládába rejtette. A rendőrök fél órán belül elfogták a 38 éves D. Károlyt és a 25 éves L. Annát, majd a közeli MÁV-telepen a 43 éves L. Jánost is.

A bíróság április 6-án 30 napra elrendelte a két gyanúsított férfi letartóztatását, a nő esetében bűnügyi felügyeletről döntöttek.

Most a két férfi letartóztatását három hónappal meghosszabbították, tekintettel a bűncselekmény jellegére, kiemelkedő tárgyi súlyára, a gyanúsítottak életmódjára és rendezetlen személyi körülményeire, valamint a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére.

Az eljárás adatai szerint mindhárom gyanúsított hajléktalan, a nő prostitúcióból él, a két férfi többszörösen büntetett előéletű. Az emberölés feltételezett tettese többszörös visszaeső, feltételes szabadságra bocsátás és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el tettét, idén januárban szabadult.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!