Meghosszabbították a kislánya megerőszakolásával gyanúsított férfi letartóztatását

Kék hírek, 2019.06.13

Továbbra is letartóztatásban marad a kislánya szexuális bántalmazásával gyanúsított apa - közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója három hónappal meghosszabbította annak a román állampolgárságú gyanúsítottnak a letartóztatását, akit tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Emlékeztettek: a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2018. október 7-én, a nevelése alatt álló kiskorú gyermekével szexuális cselekményt végzett, és a gyermek súlyos sérüléseket szenvedett. Tekintettel a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény jellegére, valamint a terhelt külföldi kötődésére, alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, a bizonyítást a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható - olvasható a törvényszéki közleményben.

A rendőrség tavaly decemberben azt közölte, hogy egy ceglédi négyéves kislány sérelmére elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt október 7-én indult nyomozás ismeretlen tettes ellen. A Pest megyei nyomozók az üggyel összefüggésben a kislány 36 éves apját hallgatták ki gyanúsítottként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!