Meghosszabbították a szexuális kényszerítéssel gyanúsított afgán férfi letartóztatását

Kék hírek, 2018.12.12

Két hónappal meghosszabbította a szexuális kényszerítéssel gyanúsított afgán férfi letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-t.

Közleményük szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy júniusban két alkalommal szeméremsértő módon viselkedett a nyílt utcán két nővel szemben, szeptemberben pedig egy gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetése után a felelősségre vonás elkerülése érdekében elmenekült az országból és Ausztrián keresztül Németországba akart utazni. Magyarországon nincsenek családi, rokoni kapcsolatai, nem kötődik az országhoz, ezért a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a férfi "jelenléte az eljárási cselekményeknél kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés mellett biztosítható".

Bár a gyanúsított büntetlen előéletű - írták -, ellene 2018 júniusa és szeptembere között hasonló jellegű bűncselekmények miatt három büntetőeljárás is indult, ezért feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő, hasonló jellegű bűncselekményt követne el.

A bíróság megállapította, hogy a bűncselekmény jellege, a nyomozás állása és érdeke, a férfi személyi és családi körülményei, valamint a büntetőeljárás során tanúsított magatartása miatt vele szemben enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nincs lehetőség.

A végzés nem jogerős - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!