Megkezdődtek a 2021-es bértárgyalások a BKV-nál

Kék hírek, 2021.02.12

Megkezdődtek a 2021-es bértárgyalások a BKV-nál, a társaság vezetése egyelőre nem látja a bérfejlesztéshez szükséges forrásokat - tudatta a cég pénteken az MTI-vel.

A BKV Zrt. vezetése csütörtökön megkezdte az egyeztetéseket az érdekképviseletekkel a 2021-es bérmegállapodás érdekében. A munkáltatói és munkavállalói oldalról egyaránt az egyenes és nyílt párbeszéd volt tapasztalható - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Azt írták, ugyanakkor nehezíti a tárgyalássorozatot, illetve a megállapodást a társaságot és a tulajdonost is sújtó pandémiás időszak, valamint az ennek következtében jelentkező rendkívüli forráshiány.

A BKV Zrt. vezetése - "az előző esztendőkben is tapasztalható nyíltsággal" - tájékoztatta a munkavállalói oldal képviselőit a társaság anyagi helyzetéről, valamint arról, hogy a menedzsment egyelőre nem lát bérfejlesztési lehetőséget a források hiánya miatt.

A közleményben kiemelték, ahogy az előző évi tárgyalások során is, úgy a BKV Zrt. vezetése 2021-ben is minden lehetőséget figyelembe vesz, valamint minden javaslatot és alternatívát megvizsgál annak érdekében, hogy az álláspontok közeledjenek egymáshoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!