Megváltoztak a jegyvásárlási szabályok a HÉV-vonalakon

Kék hírek, 2018.09.25

Megváltoztak a jegyvásárlási szabályok a HÉV-vonalakon: a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítőjeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre, októbertől ennek hiányában pótdíjat kell fizetni - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

Az új szabályt szeptemberben vezették be, október 1-jén pedig véget ér a türelmi időszak, így ha az utas a főváros közigazgatási határán kívül száll fel és a megállóban van jegyvásárlási lehetőség, akkor a HÉV-en már nem válthat menetjegyet. Azok, akik olyan megállóhelyen szállnak fel, ahol nincs pénztár vagy jegykiadó automata, továbbra is vehetnek jegyet a HÉV-szerelvényeken.

A kiegészítő jegyet, bérletet nem csak a felszállás napján és helyén lehet megvenni, hanem a több mint 360 budapesti jegyautomatából és a BKK ügyfélközpontjaiban is.

A főváros közigazgatási határán belüli felszállás esetében nincs változás. Ha valaki Budapestről a közigazgatási határon kívülre utazik, és a budapesti vonalszakaszra érvényes menetjegye vagy bérlete van, akkor a HÉV-szerelvényen pótdíj megfizetése nélkül válthat jegyet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!