Metrófelújítás - Szombaton indul a második ütem, változik a közlekedési rend Dél-Pesten

Kék hírek, 2019.04.05

Szombaton indul a 3-as metró felújításának második üteme, amelynek keretében a déli szakaszt újítják fel a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között. Jelentős változások lesznek a közlekedésben is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett, hogy a felújítás ideje alatt Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között alacsonypadlós, légkondicionált metrópótló buszok közlekednek csúcsidőben 45 másodpercenként indulva, számukra az Üllői úton buszsávot jelöltek ki.

A metrópótló buszok mellett új buszjáratok is segítik a közlekedést: a Gloriett-lakótelep és a Havanna-lakótelep felől a Nagyvárad téri ideiglenes metróvégállomáshoz közlekedő 194M, a Pestszentimre felől szintén a Nagyvárad térre tartó 254M és a pesterzsébeti Szentlőrinci úti lakótelep felől a Boráros térig közvetlen gyorsjárati eljutást lehetővé tevő 223M buszjárat. Emellett a reptéri 200E busz meghosszabbított útvonalon, a Nagyvárad térig közlekedik, a 2-es villamos, illetve a 85E és 99-es busz pedig sűrűbben jár.

A BKK mellett az agglomerációs közlekedésben résztvevő társaságok is segítik a közlekedést: a Volánbusz a Gyál felől a Határ út metróállomás felé közlekedő járatok közül a 84E, a 94E és a 294E buszok közlekedési rendjét úgy módosítja, hogy azok munkanapokon a hajnali óráktól kezdve egészen 8 óráig 84M, 94M, illetve 294M jelzéssel a Gyáli úton át elérik a metró ideiglenes végállomását, a Nagyvárad teret. A Soroksári úton, valamint a Nagykőrösi úton közlekedő dél-pesti elővárosi Volánbusz-járatok a reggeli csúcsidőszakban a Népliget felé a Nagyvárad teret is érintik.

A Budapest-bérlettel rendelkezők a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Ferihegy vasútállomás között közlekedő InterCity és gyorsvonatokat az egyébként szükséges felár megfizetése nélkül vehetik igénybe a fővárosi szakaszon.

A metrófelújításról a projekt hivatalos honlapján, a http://www.m3felujitas.hu-n, a menetrenddel kapcsolatban a https://www.bkk.hu/m3felujitas/ oldalon tájékozódhatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!