Metrófelújítás - Új buszjáratokat indít a BKK a déli szakasz felújítása során

Kék hírek, 2019.03.18

Több új buszjáratot is indít a Budapest Közlekedési Központ (BKK) a 3-as metró déli szakaszának felújítása idején, a metrópótló buszok 45 másodpercenként indulnak.

A BKK az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében - konkrét dátum megjelölése nélkül - azt írta, végéhez közeledik az M3-as metróvonal északi szakaszának felújítása, a déli szakasz rekonstrukciója pedig hamarosan elkezdődik.

A déli szakasz felújítása idején a metrók Újpest-központ és Nagyvárad tér állomás között közlekednek, onnan Kőbánya-Kispestig alacsonypadlós, légkondicionált csuklós buszok szállítják az utasokat. A buszok a végállomásokról 45 másodpercenként indulnak, közlekedésüket az Üllői úton buszsáv, illetve módosított lámpaprogram segíti majd.

Emellett a közlekedési társaság több új buszjáratot is indít, a meglévők pedig sűrűbben közlekednek majd. Új gyorsjárat indul a Gloriett-telep és a Havanna-lakótelep felől a metró ideiglenes végállomásához, a Nagyvárad térre 194M jelzéssel, valamint Rákoskeresztúr és Rákoscsaba felől 161E jelzéssel az Örs vezér tere felé.

Az Alacskai úti lakótelep, illetve Pestszentimre felől közlekedő autóbusz 254M jelzéssel meghosszabbított útvonalon szintén a Nagyvárad térig jár majd. A 200E busz a metrókapcsolat fenntartása érdekében Kőbánya-Kispest helyett a Nagyvárad térig közlekedik.

A Volánbusz a Gyál felől a Határ út metróállomás felé közlekedő járatok közül a 84E, a 94E és a 294E buszok közlekedési rendjét úgy módosítja, hogy azok munkanapokon a hajnali óráktól kezdve egészen 8 óráig 84M, 94M, illetve 294M jelzéssel a Gyáli úton át elérik a metró ideiglenes végállomását, a Nagyvárad teret. A 89E járat változatlanul a Határ útig közlekedik. A Soroksári úton, valamint a Nagykőrösi úton közlekedő dél-pesti elővárosi Volánbusz-járatok a reggeli csúcsidőszakban Népliget felé a Nagyvárad teret is érintik.

A Budapest-bérlettel rendelkezők a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Ferihegy vasútállomás között közlekedő InterCity és gyorsvonatokat az egyébként szükséges felár megfizetése nélkül vehetik igénybe a fővárosi szakaszon - olvasható a közleményben.

A pótlás idején a közúti forgalomban is lesznek változások: egyebek között buszsávokat jelölnek ki az Üllői úton a Nagyvárad tér és Határ út között több szakaszon, változik továbbá a forgalmi rend az Üllői úton a Nagyvárad térnél - ahol a metrópótló buszok fordulnak majd vissza - az Üllői út és az Ecseri út kereszteződésénél, továbbá Ferencvárosban a Vágóhíd utca végében, Kispesten pedig a Vak Bottyán utcában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!