Nagy területen ég a növényzet Pocsaj és Berettyóújfalu térségében

Kék hírek, 2022.06.21

Kigyulladt az aljnövényzet Pocsaj és Berettyóújfalu térségében kedden délután, mindkét helyen nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók a gyorsan terjedő tűz megfékezésén - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint Pocsaj környékén mintegy 200 hektáros területen lángol az aljnövényzet, avar, nádas, és lábon álló, aratásra váró gabona, egy elhagyott tanyaépület pedig teljesen leégett.

A tüzet a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával létavértesi, berettyóújfalui, debreceni és nyíradonyi tűzoltók öt fecskendővel igyekeznek körülhatárolni, a helyszínre küldtek két vízszállító autót is - tette hozzá.

Berettyóújfalu külterületén is kigyulladt az aljnövényzet nagy területen, ott is ég lábon álló gabona - mondta a szóvivő megjegyezve, hogy a tűz egy hodályt is veszélyeztetett, ahonnan a tűzoltók száz szarvasmarhát tereltek ki.

A tűz megfékezésén püspökladányi, hajdúszoboszlói és karcagi tűzoltók dolgoznak, Hajdúnánásról és Gyuláról pedig vízszállító járműveket küldtek a helyszínre - közölte a katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!