Négy év szabadságvesztésre ítéltek egy moldovai embercsempészt Egerben

Kék hírek, 2022.09.29

Embercsempészet miatt gyorsított eljárásban, jogerősen 4 év szabadságvesztésre ítélt és 8 évre kiutasított Magyarországról egy moldovai férfit az Egri Járásbíróság - közölte a Heves Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Gubala Ádám Miklós közölte: a vádirat szerint a férfi jól jövedelmező sofőri munkát akart vállalni, ezért egy internetes oldalon kapcsolatot vett fel több - a nyomozás során felderítetlenül maradt - emberrel. Az idén július 30-án telefonon kapott utasításra Csehországba utazott, ahol egy embercsempészettel foglalkozó bűnszervezet kapcsolattartójának segítségével tehergépkocsit bérelt és egy mobiltelefont is kapott.

A férfi tisztában volt azzal, hogy Magyarországon illegálisan tartózkodókat kell a délkeleti határvidékről Ausztriába vagy Lengyelországba vinnie, segítve ezzel őket az államhatár tiltott átlépésében. Ennek ellenére még aznap Tompa közelében felvett járművébe 26 embert, akiket közvetlenül az osztrák határ mellett tett ki a bérelt teherautóból.

Később felvett 16, magát szír állampolgárnak valló embert, akikkel a szlovák határ felé indult. A pétervásárai rendőrök azonban augusztus 2-án kora reggel a járművet Erdőkövesden feltartóztatták. A sofőr igazoltatásakor megtalálták a migránsokat, akik a földön ülve, összezsúfolódva utaztak az ablak nélküli, levegőtlen, sötét raktérben.

A helyettes szóvivő jelezte: az Egri Járási Ügyészség csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt, gyorsított eljárásban állította bíróság elé a moldovai férfit, akit az Egri Járásbíróság jogerősen 4 év szabadságvesztésre, valamint vagyonelkobzásra ítélt, továbbá 8 évre kiutasított Magyarország területéről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!